68 Dagar!


72 dagar!


73 Dagar!


Tomten är far till alla barnen


Tomten är far till alla barnen är en film jag verkligen tycker om. Älskar julkänslan den bär med sig och den är himla rolig också!

74 dagar!


75 dagar!


Tomten, finns du?? :<

Tomten finns inte <--------- Haha, det där var lite kul faktiskt.. ;p

OBS! Tror du fortfarande på tomten (mot alla odds...) och vill fortsätta göra det så rekomenderar jag dig EJ att klicka på länken.78 Dagar!


Jultecken!

I morse pratade de faktiskt lite om jul på Vakna Med The Voice! Jag hann inte höra allt de sa, men lite grann. Kul tycker jag! Ännu ett tecken på att julen närmar sig med stormsteg!


79 Dagar!


Idag är det endast 79 dagar kvar till Julafton!

80 dagar!


81 Dagar!


Ballerina Pepparkaka!


Ballerina pepparkaka är verkligen supergod! Jag älskar pepparkakor men jag föräter mig på dem. När julen väl kommer vill jag inte alls ha pepparkakor, haha. De här känns som ''lite mer'' än vanliga pepparkakor och de känns inte lika tråkiga. Har ni inte provat dem än ska ni verkligen göra det!

82 dagar!


Vinter Vit


I år kommer Marabou göra en vit choklad med smak av vanilj som vinterchoklad. Jag tycker att den låter jättegod och längtar tills jag kan smaka! Det är den absolut första vita choklad marabou gör vilket är lite konstigt tycker jag.

83 dagar!


1:a oktober!

Nu är vi äntligen inne i oktober och julen kommer bara närmare och närmare. Det blir bara kallare och kallare och träden blir bara kalare och kalare.

Jag bakade ''Twix'' för någon dag sen och det vart jättegott! Mycket uppskattat.

Här är receptet:

Ingredienser

Kaka:
6 1/2 dl mjöl
1 dl socker
225 g smör

Kolasmet:
175 g smör
2 dl socker
3 dl grädde
2 msk sirap

Garnering:
200 g ljus blockchoklad

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda bottenkakan i 20 minuter.

Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm.

Bred såsen över den förgräddade kakan.
Smält chokladen i vattenbad på spisen. Bred den över kolasåsen när den stelnat något.

När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagom munsbitar.


Receptet har jag hittat på matklubben.se.

84 dagar!


RSS 2.0